Via Artis Konsort

Via Artis Konsort er et internationalt tidlig-musik ensemble der producerer og spiller nyskabende koncertprogrammer fra grænselandet mellem den tidlige kunstmusik og relaterede verdensmusik-traditioner. Via Artis Konsort udforsker form og indhold i den tidlige musik, med en særlig vægt lagt på tidsløse begreber som klang, improvisation og puls.

 
Via Artis Konsort, Bonoval, Santiago de Compostela, Spanien 2011
Festival de las Itenerancias, Spanien 2011
 
Optagelser til Crosswork albummmet
CD-optagelser, Crosswork
 
Sangbogen fra Eldorado, 2012
Sangbogen fra Eldorado, 2012
 
Via Artis Konsort familiefoto
Via Artis Konsort familiefoto
 
Via Artis Konsort i Højdevang Kirke, Kastrup
Via Artis Konsort, Højdevang Kirke 2010

Ensemblet er sammensat af musikere fra de skandinaviske lande og Spanien og er officielt hjemmehørende i Odense, Danmark. Ensemblet blev dannet i 2006, og har siden da spillet mere end 300 koncerter i ind- og udland. Ensemblets musikere er alle professionelle koncertmusikere og medlemmer af Solistforeningen af 1921.
Via Artis Konsort har udgivet to album på forlaget PARLA son: Via Stellae (2008) og Crosswork (2012). En tegneserie-opera med 1600-tals dansesange er under forberedelse (premiere forår 2016) og skal samtidig indspilles.
Via Artis Konsort turnerer med faste koncertprogrammer, men indgår ofte i forskellige former for samarbejde med kor, solister, komponister og institutioner. 
En lang række dygtige musikere har i årenes løb spillet med ensemblet. I beskrivelsen af de enkelte koncertprogrammer (menú-punkt: Temakoncerter), kan du læse mere om hvilke musikere der deltager i de aktuelle programmer.